Eva Granados: "Estem cansats del doble llenguatge del processisme"


La portaveu del grup parlamentari socialista, Eva Granados / EFE / ARCHIVO La portaveu del grup parlamentari socialista, Eva Granados / EFE / ARCHIVO

La portaveu del grup parlamentari socialista, Eva Granados, ha denunciat avui durant una compareixença informativa al Parlament de Catalunya “el doble llenguatge del processisme; n’estem cansats, no concorda el que diuen, el que fan, i el que diuen per justificar allò que han fet”. “No podem passar de veure un Govern en ple al pati dels tarongers de la Generalitat per dir que es farà un referèndum que després compra les urnes i diu que són per a unes eleccions; no es pot dir que el president n’és el primer responsable i, davant els jutges, tirar la culpa als voluntaris, hi ha una falta total de coherència”, ha assegurat Eva Granados.

La portaveu parlamentaria ha recordat que aquesta consulta, de la que ni el Parlament ni els ciutadans en tenen informació, està situada fora de la llei tal i com els mateixos lletrats de la cambra catalana i el Consell de Garanties Estatutàries han deixat clar en els seus informes, uns fets que envolten la seva convocatòria d’una “presumpció de culpabilitat”; “un dia darrera un altre aquest Govern ens diu que vol tirar endavant un referèndum il·legal, de veritat es volen fer així les coses?”, s’ha preguntat.

Sobre les darreres revelacions del Cas Pujol i les identitats de Marta Ferrusola per moure diners cap a Andorra Eva Granados ha reclamat que “no s’avergonyeixi més els catalans”. “Ara entenem per què el PDECAT s’ha hagut de refundar, tenen pendent resoldre tota aquesta herència; la dona de l’expresident Pujol va donar durant molt de temps lliçons de moralitat als catalans”.

La qualitat de l’ocupació en l’àmbit sanitari al proper Ple

La portaveu parlamentària ha detallat els temes que el grup socialista portarà al proper Ple, entre les que destaca una moció que tindrà a veure amb la qualitat de l’ocupació en l’àmbit sanitari. “Demanem mesures per estabilitzar la plantilla”, ha reclamat, “i que abans del 31 de juliol el Govern aporti un informe sobre la situació de precarietat laboral en l’àmbit sanitari”. Granados ha recordat algunes de les promeses del conseller en matèria laboral, com el decret de prescripció infermera, “que esperem des de fa un any”, o la revisió del mapa sanitari i la seva despesa, “la mateixa de fa exactament una dècada”. “Tenim un conseller que fa discursos, promeses i presenta plans, que són un clar incompliment del que li ha dit el Parlament que ha de fer”, ha conclòs Granados.