“Celebrem que la Renda Garantida hagi incorporat allò que els i les socialistes reclamàvem: plans d’inclusió social i laboral”


El secretario de Organización del PSC, Salvador Illa / EFE / ARCHIVO El secretario de Organización del PSC, Salvador Illa / EFE / ARCHIVO

El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha valorat avui la firma de l’acord sobre la Renda Garantida de Ciutadania i ha afirmat que “és un acord que celebrem tot i que arriba tard. Des de 2012 hi havia un clam d’entitats socials, sindicats i alguns partits polítics com el nostre per implantar un model social basat en la garantia de rendes. Però ara és moment per a congratular-nos de l’acord”.

Segons Salvador Illa, “celebrem especialment que s’hagi incorporat a l’acord allò que els i les socialistes reclamàvem: plans d’inclusió social i laboral per aquells que reben la Renda Garantida. Perquè l’objectiu fonamental és que puguin deixar de rebre-la, ja que això voldrà dir que han estat capaços d’allunyar-se de l’exclusió per encetar el camí de la inclusió”.

“Òbviament doncs els socialistes som avui a l’acte de la firma per expressar el nostre suport, però, a més a més, en el tràmit parlamentari treballarem per tenir un text que pugui ser aprovat abans de l’estiu. Volem que aquest tràmit parlamentari permeti fer una llei que millori l’acord. Hi ha un aspecte fonamental, que la llei incorpori una memòria econòmica de quan costarà i com es pagarà la Renda Garantida de Ciutadania, que el Govern encara no ha presentat”, ha afegit.

Cas Palau

Per altra banda, el secretari d'Organització del PSC ha considerat “injustificable” que la Generalitat hagi evitat que el Consorci del Palau de la Música acusi CDC en el cas Palau, malgrat que l'expresident de la institució Fèlix Millet i el seu número dos, Jordi Montull, van confessar que el partit va cobrar comissions il·legals a través de l'entitat cultural.

“És incomprensible el bloqueig d'un Govern format per l'antiga CDC, ara PDeCAT, i ERC, amb suport de la CUP”, ha dit. “Esperem que es reverteixi aquesta decisió i que el Palau es personi com a acusació per reclamar els fons que les pràctiques corruptes li van robar”, ha destacat Illa.