El líder del PSC reclama a Puigdemont que mantingui les institucions de l’autogovern de Catalunya dins de la legalitat


BARCELONA, 17/05/2017.- El presidente del grupo parlamentario del PSC, Miquel Iceta, hace una pregunta al presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, durante la sesión de control parlamentario celebrada hoy en Barcelona. EFE/Toni Albir BARCELONA, 17/05/2017.- El presidente del grupo parlamentario del PSC, Miquel Iceta, hace una pregunta al presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, durante la sesión de control parlamentario celebrada hoy en Barcelona. EFE/Toni Albir

El president del Grup Parlamentari Socialista, Miquel Iceta, ha lamentat avui que en els darrers dies la majoria de Junts pel Sí i la CUP hagin liquidat la comissió d’investigació pel Cas Vidal i hagin vetat la compareixença d’experts a la comissió de reforma del reglament del Parlament, i ha advertit que “no es pot arribar a la independència i a construir un nou país començant per bloquejar l’acció de l’oposició”. Miquel Iceta ha retret al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la sessió de control al Parlament que “acusi a d’altres institucions de manca de qualitat democràtica si en el Parlament de Catalunya es limita el paper de l’oposició”, tal i com ha passat en les darreres setmanes a la cambra catalana.

“Quan les coses es preparen o es fan d’amagat és perquè hi ha consciència de que no s’estan fent bé. Vostè es va comprometre a mantenir les institucions catalanes en el marc de la legalitat però, senyor president, el Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya ja va advertir per unanimitat que la Generalitat no té potestat de regular ni de convocar una consulta referendària sobre el futur polític de Catalunya”, ha recordat el líder dels socialistes catalans. “No ens estranya que es vulgui amagar fins al darrer moment possible l’anomenada llei de desconnexió perquè, en la mesura que contravingui el marc constitucional, serà immediatament suspesa i posteriorment anul·lada pel Tribunal Constitucional”, ha destacat Miquel Iceta.

“Prego que no limiti el paper de l’oposició, proporcioni tota la informació sobre el procés i, sobretot, mantingui les institucions catalanes en el marc de la legalitat tal com s’hi va comprometre en el debat d’investidura. És la seva obligació i és pel bé de Catalunya”, ha conclòs el president dels socialistes catalans.