Illa: "Si Puigdemont té realment voluntat de negociar ha d’acceptar la proposta del Govern d’Espanya"


El Secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa / EFE / ARXIU El Secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa / EFE / ARXIU

El Secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, considera que “el president de la Generalitat mostrarà si té voluntat real de negociar si accepta la proposta del Govern d’Espanya formulada avui per la vicepresidenta i ministra per a l’Administració Territorial per debatre i dialogar sobre la seva proposta de referèndum sobre la independència a les Corts Generals”.

El dirigent socialista qualifica la via unilateral que planteja el Govern de “camí condemnat al fracàs, que ja ha portat a conseqüències jurídiques” per això cal que Puigdemont abandoni la unilateralitat.

“A més a més, el diàleg ens possibilitaria avançar en d’altres terrenys d’interès per la ciutadania”, ha afegit Illa, que ha posat com exemple les 45 demandes que es van lliurar al president Rajoy i que són cabdals pel desenvolupament del país.

“En el seu moment li vàrem recomanar que no rebutgés la possibilitat d’anar al Senat a explicar-se i a trobar vies polítiques per desbloquejar la negociació entre Catalunya i el conjunt d’Espanya. No perdi aquesta nova oportunitat, president”, ha conclòs Salvador Illa.