Assumpta Escarp demana al conseller Comín que “abordi els problemes que ara i cada dia pateixen els nostres ciutadans i ciutadanes amb el col·lapse als serveis d’urgències”


La portaveu de Salut del Grup Socialista al Parlament, Assumpta Escarp. | EFE/Archivo. La portaveu de Salut del Grup Socialista al Parlament, Assumpta Escarp. | EFE/Archivo.

La portaveu de Salut del Grup Socialista al Parlament, Assumpta Escarp, ha demanat avui al conseller Comín “que deixi de parlar de plans nacionals i plans estratègics” i “abordi els problemes que ara i cada dia des de fa tres setmanes pateixen els nostres ciutadans i ciutadanes amb el col·lapse als serveis d’urgències d’hospitals i atenció primària”.

“És evident que caldrà treballar per a plans més amplis i resoldre dèficits estructurals, és evident també que caldrà revertir una gran part de les retallades, però el que també és evident que l’aportació d’aquest any per tractar els episodis de grip s’han demostrat insuficients”, ha afegit.

Assumpta Escarp ha indicat que “demanem al conseller de Salut i a la CUP que deixin d’acusar-se mútuament de populisme i siguin part de la solució i no del problema. Des del Grup Socialista ja vam proposar una resolució al Parlament, a mitjans de desembre, que sense negar la reformes estructurals ja apostava per mesures immediates de reforç de l’atenció primària, l’obertura dels centres d’urgència a l’atenció primària i l’obertura de plantes i llits hospitalaris que estan tancats”.

Segons la portaveu socialista, “la situació d’urgències d’aquest any és un reflex més de sis anys d’una política de salut basada en la reducció i les retallades, i això ha suposat la pèrdua de 1.400 milions en el Pressupost del departament, la pèrdua de més de 1.500 professionals i la pèrdua de més de 1.200 llits”. “Des del Grup Socialista volem manifestar el nostre suport a les i els nostres professionals, que dia a dia estan suplint amb la seva professionalitat la manca de recursos”, ha conclòs.