Salvador Illa: “L’absència de Puigdemont a la Conferència de Presidents és una autèntica dimissió de les seves obligacions”


BARCELONA, 16/01/2017.- El primer secretario del PSC, Miquel Iceta (c), junto a la alcaldesa de Santa Coloma (Barcelona), Núria Parlon, y el presidente del partido, Àngel Ros (i), durante la reunión de la comisión ejecutiva del PSC, hoy en Barcelona, en la que han analizado la actualidad política del partido. EFE/ Andreu Dalmau BARCELONA, 16/01/2017.- El primer secretario del PSC, Miquel Iceta (c), junto a la alcaldesa de Santa Coloma (Barcelona), Núria Parlon, y el presidente del partido, Àngel Ros (i), durante la reunión de la comisión ejecutiva del PSC, hoy en Barcelona, en la que han analizado la actualidad política del partido. EFE/ Andreu Dalmau

El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha anunciat avui que la Comissió Executiva del PSC reunida aquest matí a Barcelona ha proposat per unanimitat que l’exdiputada Teresa Cunillera ocupi la vacant del PSC a la Comissió Gestora del PSOE. La proposta s’elevarà els propers dies al conjunt de representats dels socialistes catalans al Comitè Federal del PSOE per tal que Cunillera ocupi el lloc vacant que, com a conseqüència del procés congressual del PSC, no s’havia decidit fins ara.

Illa ha fet aquest anunci durant la roda de premsa posterior a l’Executiva, on també ha criticat durament l’absència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, demà, a la Conferència de Presidents. “És una autèntica dimissió de les seves obligacions i deixarà sense veu els catalans i les catalanes en un fòrum de debat on tenim dret a que siguin defensats els nostres interessos i es treballi per un millor finançament”, ha destacat.

El secretari d’Organització també ha explicat que la direcció socialista ha valorat molt positivament la designació de l’eurodiputat Javi López com a ponent de l’informe sobre desigualtats socials del Parlament europeu, així com la presència de Meritxell Batet a la delegació del Congrés als camps de refugiats sirians; “l’Executiva ha encarregat fer un seguiment exhaustiu d’aquest dos temes i traduir-los en resolucions i iniciatives en els diferents espais institucionals on està representat el PSC”.

Salvador Illa ha aprofitat per repassar el calendari congressual de les federacions; aquest cap de setmana la federació del Vallès Oriental ha escollit Jonathan Martínez com a primer secretari i s’ha celebrat primàries al Maresme, en què ha resultat guanyador Xesco Gomar. El proper cap de setmana se celebraran congressos al Baix Llobregat, el Maresme, Girona i les Terres de l’Ebre, primàries a la federació de l’Alt Penedès-Garraf, i s’inaugurarà el nou local de la federació de Barcelona.

Preguntat sobre el proper congrés del PSOE i la candidatura de Patxi López a concórrer a la secretaria general del partit, Illa ha garantit que el PSC serà neutral en tot aquest procés i que ha arribat l’hora de donar la veu als militants; “la nostra actitud serà la d’afavorir al màxim el coneixement de tots els projectes que es presentin i encoratjar a la participació”, ha conclòs.