Els Grups que donen suport al Pacte sol·liciten una Junta de Portaveus per sortir del bloqueig provocat pel PP i Huertas


La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Bel Oliver. / Foto del PSIB-PSOE La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Bel Oliver. / Foto del PSIB-PSOE

Després de que la Mesa del Parlament no s'hagi pogut desenvolupar com estava previst degut a que Xelo Huertas i els diputats del PP, Miquel Vidal i Miquel Jerez, han abandonat la reunió, els grups parlamentaris del PSIB-PSOE, Podem, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han registrat una sol·licitud de convocatòria urgent de la Junta de Portaveus per intentar sortir del bloqueig de la institució que han provocat Huertas i el PP.

La Mesa reunida avui havia de tramitar el cessament de la presidenta qualificant l'escrit registrat pel grup de Podem en el que es comunicava que Huertas deixava de pertànyer al seu grup parlamentari. Un cop formalitzat aquest punt, es deriven una sèrie d'actes reglats que no permeten interpretació i que no s'han pogut prendre per part de la Mesa perquè Huertas, Vidal i Jerez han abandonat la reunió, deixant bloquejat el funcionament de la institució.

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Bel Oliver, ha criticat durament «l'actitud de bloqueig del PP» i ha manifestat que «ja està bé de tenir a la institució en aquesta situació», pel que ha demanat al PP que «es posi de part de la llei i del compliment del reglament de la cambra».

Els grups que donen suport al Pacte han formalitzat la sol·licitud urgent de la Junta de Portaveus, que la presidència hauria de convocar en un termini màxim de quatre dies hàbils, i amb la que pretenen trobar una sortida entre tots els grups perquè «no podem passar ni un minut més amb aquesta situació».

Els socialistes han criticat durament la postura irresponsable del Partit Popular per fer «filibusterisme polític» quan la solució és molt clara: «s'ha d'aplicar el reglament del Parlament, no hi ha més».