El PSIB-PSOE critica que el PP rebutgi el rescat del Túnel de Sóller «quan duim 20 anys pagant el seu peatge»


El Grup Socialista al Consell de Mallorca lamenta les crítiques del PP a l'anunci del rescat del Túnel de Sóller, que serà gratuït per a tothom a partir de l'1 de setembre perquè «és per culpa dels populars que durant 20 anys hem pagat el peatge més car d'Espanya».

Així ho ha denunciat el portaveu socialista a la institució insular, Miquel Àngel Coll, qui ha acusat als populars de «voler perpetuar aquesta llosa sobre els ciutadans de Sóller, Fornalutx, Deià i Bunyola i que segueixin suportant les despeses del túnel», ja que de no rescatar-lo ara «haurien de seguir pagant sis anys més, quan acaba el contracte amb l'empresa concessionària, per la qual cosa veim al costat de qui està el PP».

Acabar amb aquesta concessió és un compromís electoral del PSIB-PSOE inclòs en els Acords Per Mallorca que, tal com ha explicat Coll, «dóna resposta a una reivindicació històrica dels veïnats de la comarca i que a més contribuïrà a aportar més beneficis a l'economia local de Sóller i allargar la temporada turística».

Ara bé, pels socialistes no és d'extranyar l'actitud del PP al Consell de Mallorca i per tant, «haurien d'explicar als mallorquins i mallorquines perquè vol seguir fent pagar als habitants de la vall per anar a casa seva o als seus llocs de feina».

El PSIB-PSOE demana també al PP que rectifiqui la seva postura ja que «té un deute moral amb Sóller després de ser el responsable d'una concessió fraudulenta i de finançar irregularment les campanyes del 89 i del 91, sense conseqüències penals perquè el cas ja havia prescrit», ha recordat Coll.

A més a més, el portaveu socialista ha fet èmfasi a que «les prioritats i accions que desenvolupa el Consell de Mallorca en benestar social, carreteres, cultura i altres àmbits queden intactes malgrat rescatar el Túnel, ja que la institució insular hi destinarà les aportacions que el Govern ha efectuat, en anys anteriors, al Consell en matèria de carreteres i que no s'han gastat».

En aquest sentit, i en relació a les peticions del PP d'on podrien anar destinats els doblers del rescat, Coll ha afirmat que són coses que ja s'estan fent, com la reforma de La Bonanova, el manteniment de les carreteres de Mallorca per donar més seguretat, la construcció de noves residències o la dotació de més recursos econòmics pels serveis socials.

Finalment, Miquel Àngel Coll ha expressat el seu dubte de si «el mateix PP de Sóller deu estar d'acord amb els seus socis al Consell de Mallorca sobre si és convenient rescatar el Túnel o esperar al 2022», ja que «és una reclamació del conjunt de la societat».