Els socialistes es marquen com a objectiu «recuperar ajuntaments el 2019 per poder mostrar la diferència de governar des de l'esquerra»


Els Socialistes de Mallorca han celebrat un sopar-debat amb bona part dels regidors i regidores socialistes que actualment estan a l'oposició, per coordinar polítiques i iniciatives i marcar objectius de cara als propers mesos.

En un acte celebrat al casal de la Tercera Edat de Santa Maria, la secretària general, Sílvia Cano, ha apuntat que el principal horitzó «és el 2019 per recuperar aquells ajuntaments on encara no governam i poder fer polítiques d'esquerres».

En aquest sentit, la socialista ha agraït la tasca dels socialistes des de l'oposició, «que cada dia es deixen la pell presentant propostes en positiu per poder millorar la vida de la gent».

Durant la trobada, els socialistes han aprofitat per explicar les principals iniciatives que s'estan impulsant des de les institucions. En el cas del Govern, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha defensat que «en un any i mig podem dir que ha valgut la pena tenir un govern d'esquerres perquè som l'única comunitat que té una Renda Social per qui més ho necessita i aquest ha estat el segon hivern que no s'ha tallat el corrent a cap persona en situació de pobresa energètica».

Segons Pons, «els socialistes estam demostrant que hem canviat el fons i la forma de fer política des del diàleg i el consens, al contrari del que feia el PP». A partir d'ara, a criteri del conseller, «des del Govern o des de l'oposició hem de seguir donant batalla per poder continuar impulsant polítiques d'esquerres en benefici de la ciutadania».

Però on també es nota el canvi que defensen els socialistes és, sense cap dubte, al Consell de Mallorca. La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha explicat que «gairebé amb la mateixa estructura que tenia Maria Salom hem posat en marxa tot allò que el PP tenia aturat».

El millor exemple de la posada en marxa de la maquinària del Consell de Mallorca és, tal com ha argumentat Garrido, «que farem dues noves residències públiques, després de molts d'anys de no fer-ne cap», o les «més de 300 places per dependents que crearem durant aquesta legislatura, la qual cosa marca «la diferència de governar des de l'esquerra».

A la trobada també ha assistit el conseller de Treball, Iago Negueruela, el vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, la consellera insular de Modernització i Funció Pública, Carme Palomino, i el diputat Vicenç Thomàs. També s'ha acordat que aquestes reunions es seguiran fent de forma més periòdica per poder coordinar polítiques i actuacions als municipis de Mallorca.