Els socialistes proposen que el Consell de Mallorca inverteixi els doblers recuperats per casos de corrupció en nous projectes socials


El 9 de gener del 2014 el ple del Consell de Mallorca aprovava una moció presentada pel Grup Socialista amb l'objectiu de destinar als serveis socials tots els doblers recuperats per la institució per casos de corrupció. Una mesura que ha esdenvingut imprescindible per donar una bona utilitat als doblers que són de tota la ciutadania i que van ser malbaratats, però que necessita un impuls.

Per això els socialistes, a través d'una moció signada també per Més i Podem, proposen «articular un sistema, pactat per totes les forces polítiques, per transformar els doblers procedents de la corrupció en nous projectes definits i identificables, que donin solució a problemes concrets i ajudin a comunicar el missatge de reconciliació entre la ciutadania i les institucions».

Així ho ha anunciat el portaveu del Grup Socialista, Miquel Àngel Coll, qui ha afegit que «ha arribat l'hora de fer efectiu el compromís del 2014 i retornar els recrusos malbaratats a la societat de manera ordenada, transparent i consensuada».

En concret, la proposta conjunta impulsada pels socialistes pretén que sigui l'Institut Mallorquí d'Afers Socials l'encarregat de canalitzar els fons recaptats per l'acció de la justícia i acordar amb les entitats del Tercer Sector els projectes a desenvolupar, aplicant criteris d'objectivitat, transparència i rellevància social.

A més a més, Coll ha explicat que la iniciativa també pretén que «durant el primer semestre de cada any una persona titular del departament d'Economia i Hisenda haurà d'informar al ple dels doblers recaptats per casos de corrupció i dels projectes fets».

Finalment, la moció també contempla que una part d'aquests fons recaptats siguin destinats a cooperació internacional per al desenvolupament.

En definitiva, amb aquesta mesura els socialistes pretenen «transformar la xacra de la corrupció, que va deteriorar profundament la imatge de les principals institucions de la nostra comunitat, en projectes de valor social», ha conclòs Coll.

La moció es debatrà al proper ple ordinari del Consell de Mallorca, el dijous 9 de març.