Carme Palomino: «Amb el projecte Smart Island volem situar Mallorca com a illa de referència en polítiques de modernització»


Els Socialistes de Llucmajor han celebrat una reunió informativa per explicar els detalls de l'Smart Island, un innovador projecte amb distintes inversions en modernització arreu de l'illa a través d'una subvenció europea de gairebé 9 milions d'euros i gestionada pel Consell de Mallorca.

La consellera de Modernització i Funció Pública, Carme Palomino, ha explicat que amb aquest projecte «volem situar Mallorca com l'illa de referència en polítiques de modernització». De fet, els propers 20 i 21 d'abril es celebrarà a Calvià l'Smart World Congress on illes de tot el món compartiran les seves experiències de polítiques smart per veure com es poden millorar instal·lacions i oferta turística a través de la tecnologia.

En concret, Palomino ha detallat els beneficis que la tecnologia permetrà aplicar a determinats serveis, com la geolocalització per millorar els rescats dels bombers, mesurar l'efecte que té la petjada turística en el nostre patrimoni, la qual cosa permetrà conservar-lo millor, o la instal·lació de 180 aturades de bus intel·ligents, amb wifi i informació turística incorporada.

A més a més, aquest projecte també servirà per contribuir a la desestacionalització turística i a allargar temporada, tal com ha apuntat la consellera socialista, «oferint alternatives per conèixer Mallorca més enllà del sol i platja tradicional».

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, qui ha avançat que «amb Smart Island volem lligar la marca turística de Mallorca amb la tecnologia», explicant també altres inversions com la instal·lació de senyalització intel·ligent d'aparcaments i la informació de l'estat del trànsit en temps real».

Finalment, Palomino ha informat que actualment s'està acabant la redacció dels plecs del projecte per tal que a principis de 2018 es puguin començar a posar en marxa totes les mesures que es preveuen.

A l'acte també ha assistit el secretari general dels Socialistes de Llucmajor, Gori Estarellas, i la regidora socialista de Turisme, Lucía Escribano, entre d'altres.