Els socialistes de Binissalem demanen a l'Ajuntament que aposti pels pressuposts participatius


La portaveu dels socialistes de Binissalem, Pepa Ramis, ha demanat a l'equip de govern PP/UxB que faci feina en una proposta de pressupostos participatius. La socialista ha defensat que «hi ha fórmules innovadores en la presa de decisions conjunta entre la ciutadania i els consistoris i que aquestes poden traslladar-se i aplicar a Binissalem».

En els darrers anys, els socialistes ja han defensat un model de pressuposts participatius que mai va ser recollit pel batle del PP d'aquells moments, Jeroni Salom. Així i tot, "esperam ara que amb el canvi i l'alternança de batles al nostre poble, Andreu Villalonga i Víctor Martí, canviïn el plantejament i deixin implicar a la gent del poble a l'hora d'elegir en què s'han de gastar el pressupost l'ajuntament i els seus polítics".

Pepa Ramis ha argumentat que «durant les negociacions del pressupost que arranquen precisament aquesta setmana, és un bon moment per consensuar amb l'equip de govern un model adequat que opti per posar una part del total del pressupost de despesa a opinió ciutadana, tal com es fa a altres municipis de Mallorca».

Els socialistes aposten per acostar els pressupostos a la població i fer que s'impliquin en la gestió dels seus propis recursos. «No és tan important prioritzar projectes determinats sinó saber com es gestionen les àrees: si ha de gastar més, menys, etc.... és la manera més important de fer i viure el poble» ha assegurat Ramis.

A més a més, la portaveu socialista ha reiterat la importància d'aquests tipus de model de participació en la gestió dels recursos «per caminar cap a una ciutat educadora, i amb participació directa dels ciutadans».

Finalment, Ramis ha criticat que la participació fins avui no ha estat un eix estratègic important per la dreta de Binissalem. «De fet, anys enrere els socialistes ja demanaren la celebració d'una consulta popular per saber si el poble volia o no privatitzar la xarxa d'aigua i clavegueram», ha recordat la socialista.

En aquells moments el govern popular no va fer cas davant la demanda de bona part del poble, però «pot ser ara amb la incorporació de Víctor Martí a la batlia, que en aquells moments ja reclamava el sondeig veïnal per a decidir, les coses canviïn i es sigui més receptiu amb la cultura de la participació», ha apuntat Ramis.