Els Socialistes de Binissalem expressen la seva indignació per la negativa de PP i UxB a impulsar els pressuposts participatius


Els Socialistes de Binissalem lamenten la decisió del PP i UxB de no impulsar els pressuposts participatius a l'Ajuntament. Aquesta és la proposta que traslladà la portaveu municipal, Pepa Ramis, als representants de l'equip de govern, Andreu Villalonga i Víctor Martí, en una reunió celebrada dimecres per tal de negociar el pressupost del 2017.

Ramis entén que «els pressupostos participatius són una eina important a l'hora de promoure que els ciutadans no siguin uns senzills espectadors de què ocorre al seu voltant i que es converteixin en autèntics protagonistes actius de les decisions que es prenen al seu municipi».

Per això, la portaveu socialista ha lamentat que per quart any consecutiu no existeixi voluntat real de l'equip que governa el poble per tal de deixar implicar a la gent a l'hora d'elegir en què i com s'ha de gastar el pressupost l'ajuntament i els seus polítics. En aquest sentit, Ramis considera que és una pràctica «molt poc democràtica i a més diu molt de com es gestionaran les àrees i quin tipus de polítiques practicaran el PP i UxBinissalem”.

Ramis considera incomprensibles els arguments donats pel batle del PP perquè «no és lícit defensar de cara a la galeria la participació ciutadana i a l'hora de prendre decisions tenir tancades les portes per elaborar autèntics processos de participació, reals i efectius com es fan a molts altres municipis de Mallorca" .

Els Socialistes de Binissalem recorden que aposten de manera reiterada per l'apropament dels pressupostos a la població. «No és tan important a vegades prioritzar projectes determinats sinó saber com es gestionen les àrees: si ha de gastar més, menys, etc...és la manera més important de fer i viure el poble» ha assegurat Ramis.

Finalment, la portaveu socialista ha recordat a la reunió amb tots els partits polítics la importància d'aquests tipus de model de participació en la gestió dels recursos «per caminar cap a una ciutat educadora, i amb participació directa dels ciutadans i no només els de la junta local del PP o de UxBinissalem".

Malgrat tot, «la poca voluntat demostrada tot i el canvi de persones dins l'equip de govern fan més evident que la participació no serà un eix estratègic important per la dreta de Binissalem en els propers anys», ha conclòs Ramis.