Els Socialistes de Binissalem demanen que el poble participi en el debat sobre l'empresa que gestiona l'aigua i el clavegueram


Els Socialistes de Binissalem volen que tots els binissalemers i binissalemeres puguin participar del debat de l'augment de tarifes exigides per l'empresa que gestiona l'aigua i clavegueram del poble. La portaveu municipal, Pepa Ramis, ha defensat que «ja és hora que es celebri un debat de l'estat del poble en el qual s'expliqui de manera clara quina és la situació actual, ja que l'empresa ha demanat una pujada de tarifes directa a l'usuari i PP i UxBinissalem han decidit de manera unilateral pagar-la augmentant la dotació econòmica que paguen a l'empresa cada any».

En aquest sentit, Ramis denuncia que “no hi ha cap estudi seriós que justifiqui una pujada de tarifes i tampoc que aquests doblers que ens demana l'empresa s'hagin de pagar amb els nostres imposts». Per això, els socialistes s'han demanat «què ha canviat per a l'empresa de fa tres anys a ara? Abans era rentable el servei i ara no? Ja pagam rebuts i a més, de manera indirecta pagam a l'empresa concessionària», lamenta la portaveu socialista.

Els Socialistes de Binissalem recorden que en el seu moment ja criticaren aquesta operació del PP. «Una herència de futur a trenta anys i que implicava vendre un bé comú a una empresa privada per tal de sanejar els comptes municipals i amagar una sola realitat: la nefasta i desmesurada gestió econòmica de l'equip d'en Jeroni Salom i el seu assessor personal», ha apuntat Ramis.

La privatització, que costarà quasi sis milions d'euros a les arques municipals, va ser criticada per tots els grups polítics de l'oposició i també per bona part del poble, que entre altres coses demanaven una consulta popular perquè la gent pogués dir el què pensava. En aquells moments l'equip de govern popular es va fer el sord davant la demanda popular.

Per això, els socialistes volen que ara, que UxB co-governa amb el PP, «no es torni a fer el sord davant totes les peticions i que de manera transparent i participativa acceptin celebrar un debat de l'estat del poble i consultar amb tots els binissalemers que en som els afectats”, ha proposat Ramis.

A més a més, la portaveu socialista ha recordat que Víctor Martí, regidor de Cementeris i altres àrees, «sempre havia estat en contra de la privatització i defensava que aquesta era una gran errada que hipotecava 30 anys el nostre Consistori”.

Finalment, Pepa Ramis ha defensat que és urgent dur aquest debat davant el poble abans de l'aprovació dels pressuposts. “No ens poden tornar a dir no, han d'escoltar el què pensa la gent davant temes tan delicats que impliquen hipotecar el futur de generacions del nostre poble”.