Cosme Bonet i Javier de Juan coordinaran la ponència política per al proper Congrés dels Socialistes de Mallorca


Els Socialistes de Mallorca han constituït els grups de feina que han d'elaborar la ponència política de cara al proper Congrés insular de la formació, que serà després dels congressos federals i autonòmics, que encara no tenen data fixada.

La ponència política és el full de ruta ideològic a seguir pel partit per als propers quatre anys, i serà coordinada pel secretari de Política Autonòmica del PSIB-PSOE i conseller d'Economia i Hisenda del Consell de Mallorca, Cosme Bonet, i pel secretari de Polítiques Socials del PSIB-PSOE i vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan.

Els dos dirigents socialistes coordinaran a un extens grup de persones procedents de la gran majoria d'agrupacions de Mallorca que tendran la tasca d'elaborar el projecte polític socialista per als propers anys.

En concret, ara comença un llarg procés que vol ser el més participat possible i que pretén ser confeccionat des del contacte amb la societat, les entitats de tots els sectors i amb la implicació de la màxima gent possible, per poder seguir impulsant a les institucions el canvi iniciat el maig del 2015.

La ponència inclourà temàtiques com l'àmbit orgànic i institucional, economia, ocupació i innovació, territori i medi ambient, igualtat social i identitat i cultura, entre d'altres.

L'objectiu a l'hora de començar les tasques d'elaboració de la ponència és, segons els dos coordinadors, «tenir un projecte coherent amb la nostra tasca, la nostra història i els nostres valors, però partint d'un full en blanc en el que tothom ha de participar».

Tot i començar les tasques per elaborar el full de ruta dels socialistes de Mallorca, encara no hi ha data fixada pel Congrés. El Comité Federal del PSOE de demà convocarà oficialment el federal, al qual seguiran els congressos autonòmics i insulars, que encara no tenen data.