Els Socialistes de Mallorca elegiran demà la delegació que anirà al 39è Congrés Federal del PSOE


Els Socialistes de Mallorca celebren demà a Santa Margalida el precongrés que ha d'elegir els 10 delegats i delegades que representaran a la federació insular al Congrés Federal del PSOE, que es celebrarà els propers 16, 17 i 18 de juny.

Des de dimecres, les agrupacions de tota l'illa han celebrat assemblees per elaborar les seves propostes de representants que haurà de ser votada i ratificada en la trobada d'aquest dissabte.

A més a més, el precongrés també debatrà i aprovarà les esmenes a la Ponència Marc Federal que definirà el projecte del Partit Socialista en l'àmbit estatal pels propers anys. Entre d'altres els socialistes de Balears presenten esmenes en la part orgànica, econòmica i política.

La tasca dels 10 delegats dels Socialistes de Mallorca en el Congrés Federal serà la de ratificar l'elecció de Pedro Sánchez com a nou secretari general del PSOE, així com votar la nova Comissió Executiva i la composició dels membres del nou Comité Federal, màxim òrgan de decisió entre congressos.

La delegació balear a l'esmentat congrés es completarà amb 2 delegats de la Federació Socialista d'Eivissa, dos de Menorca i un de Formentera.

El precongrés d'aquest dissabte a Santa Margalida l'iniciarà, una vegada elegida la mesa, la secretària general, Sílvia Cano. A continuació es procedirà al debat de la gestió dels òrgans federals, el debat i votació de la proposta d'esmenes a la Ponència Marc i finalment, es farà l'elecció dels delegats i delegades al 39è Congrés Federal.