Thomàs: «El PP ha muntat una confabulació per ajudar a Huertas a que no es produeixi el seu relleu»


Vists els esdeveniments d'ahir a la Mesa del Parlament i l'estratègia seguida pels membres del Grup Parlamentari Popular i de Xelo Huertas, és bastant evident, en paraules del socialista Vicenç Thomàs, que «el PP ha muntat una confabulació per ajudar a Huertas a que no es produeixi el seu relleu».

El diputat socialista i vicepresident del Parlament ha mostrat avui el document que ahir es va oferir als diputats populars i a Xelo Huertas durant la celebració de la Mesa i que aquests no van acceptar, preferint abandonar la sessió i no tornar.

Així, ha quedat clar que el document només contenia «un llistat d'actes reglats que s'havien de prendre si s'acceptava l'escrit de Podem» en el que es donava compte de l'expulsió del seu grup de les diputades Huertas i Seijas, pel que no té cap sentit l'acusació dels populars de que es tractava d'un informe jurídic.

Thomàs ha explicat que, «com sempre es fa abans d'una Mesa, qui ha de dirigir la reunió, prepara els assumptes amb la lletrada i es van preparar els acords que s'haurien de prendre en cas d'acceptar l'escrit de Podem», una feina que va fer com a vicepresident un cop que va ser avisat que la presidenta de la cambra s'inhibiria de la reunió.

El PP segueix intentant bloquejar el Parlament

Avui mateix el Grup Parlamentari Popular ha registrat la petició de dos documents, per una banda, sol·liciten el document que ahir se'ls va oferir i no volgueren acceptar i que Vicenç Thomàs ha fet públic, i, per una altra banda, demanen a la Mesa del Parlament que sol·liciti un informe als serveis jurídics de la casa sobre l'aplicació de l'article 39 C del reglament.

En aquest sentit, Thomàs ha estat molt clar assegurant que el PP «segueix ajudant a Huertas» a mantenir aquesta situació de crisi institucional i manifestant que «crida l'atenció que el PP sol·liciti ara aquest informe quan el podrien haver demanat fa dos mesos si de veritat tenien dubtes sobre aquest article».

El socialista ha explicat que els membres de la Mesa del Parlament tenen l'obligació de «complir i fer complir el reglament», assegurant que «tenim unes regles del joc amb rang de llei i l'article 39 C és molt clar», i recordant que aquest article «es va instaurar al 2011 i el PP hi va votar a favor».

Els socialistes van registrar ahir una sol·licitud de convocatòria urgent de la Junta de Portaveus per tal d'intentar obligar a la presidenta a convocar una Mesa, de manera que es pugui «posar un poc de seny i avançar perquè es solucioni la crisi oberta al Parlament.