El Periódico | 1886
     Suscríbase gratis
actualizado 12:45 PM UTC, May 26, 2017

Más noticias Catalunya

El Govern del PP torna a ser incapaç de donar una resposta justa en la problemàtica de les clàusules sòl

Davant l’anunci de l’aprovació per part del CGPJ de l’especialització de 54 jutjats per a conèixer els litigis per clàusules sòl, la responsable de la secretaria de Justícia del PSC, Rosa Maria Ibarra ha lamentat que el Govern del PP “hagi estat incapaç de donar una sortida justa per a totes les parts a la problemàtica de les clàusules sòl”.

Moreno: “El caràcter d’emergència del Ple de pobresa ha perdut tot el seu sentit per la inacció i la manca de compromís del Govern”

El portaveu de polítiques socials del Grup Socialista, Raúl Moreno, ha mantingut avui una reunió informativa amb els mitjans de comunicació per tractar els incompliments del ple de pobresa i emergència social per part del Govern i ha destacat que “una de cada quatre mesures encara no s’ha iniciat, i el 55% de les mesures no s’estan aplicant un any després de la seva aprovació”. “A més, el Govern incompleix la publicació de l’informe de seguiment del mes de maig, que encara no ha sortit publicat, i no s’ha iniciat el treball de les taules sectorials sorgides del Ple d’Emergència. Tan sols s’ha fet la seva constitució”, ha afegit.

El PSC urgeix al Govern a elaborar un nou decret per al proper curs que endreci i solucioni les mancances dels serveis de menjador i transport escolar

La portaveu d’Ensenyament del grup parlamentari socialista, Esther Niubó, ha interpel·lat aquest matí la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, per exigir l’actualització dels decrets de menjador i transport escolar abans de l’inici del curs 2017-2018.

Els ajuntaments on governa el PSC a l’Àrea Metropolitana de Barcelona aposten per un salari de referència de 1.048 euros

Els ajuntaments on governa el PSC a l’Àrea Metropolitana de Barcelona aposten per l’ocupació de qualitat i un salari de referència de 1.048 euros. Segons els alcaldes i alcaldesses, “ha arribat el moment que la recuperació arribi a les condicions laborals i les retribucions de treballadores i treballadors. És el moment de tenir un salari digne per a les treballadores i els treballadors. Per això estem adoptem el compromís d’impulsar el salari de referència, un salari assolit des de la concertació social el diàleg amb agents econòmics i socials”.

Meritxell Batet: “Aquests pressupostos són més del mateix i no serveixen per alleujar els problemes de la gent”

La coordinadora dels diputats i diputades del PSC ha denunciat avui que els PGE que ha presentat el Govern del PP “són més del mateix”, ha dit la diputada, “i ja s’ha demostrat sobradament que aquest no és el camí per sortir de la crisi ni per alleujar els problemes dels ciutadans i les ciutadanes que ho estan passant pitjor”. Aquesta continuïtat fa que els comptes mantinguin les seves retallades socials: “Montoro ha parlat d'economia, de reformes i d'estabilitat, però no parlen dels ciutadans i les ciutadanes, que porten anys veient com la seva vida es fa més difícil, com es retallen els seus drets i com creix cada dia la incertesa davant el seu futur i el dels seus fills”.

Iceta: “Volem que els treballadors comencin a recuperar allò que han perdut durant els anys de crisi”

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui que els socialistes “estem preocupats perquè la recuperació econòmica sigui ferma, sostinguda, i no deixi ningú enrere. Volem que els treballadors comencin a recuperar allò que han perdut durant aquests anys de crisi. Això fa que acompanyem un cop més els sindicats en la seva reivindicació del Primer de Maig”.

Raul Moreno: “Si el Govern és capaç de fer en divuit mesos tres lleis de desconnexió, hauria de poder fer la seva prioritat les mesures del ple d’emergència social”

El portaveu de Benestar Social del Grup Socialista, Raúl Moreno, ha afirmat avui que “fa aproximadament un any del ple d’emergència social que vam demanar els socialistes i Catalunya sí que es pot, un ple que havia de posar sobre la taules les mesures que consideràvem necessàries i urgents pel conjunt de la ciutadania, i en fem una valoració absolutament negativa”. “Una de cada quatre mesures encara no s’ha implementat i a més el Govern ha donat proves de la seva poca complicitat amb la situació de moltes famílies a Catalunya”, ha afegit.

El PSC força el Govern a reunir-se cada trimestre per coordinar temes de maltractament i abús sexual als infants

El Grup Parlamentari Socialista a aprovat al Parlament una proposta de resolució que insta al govern a reunir trimestralment el Comitè Interdepartamental de Seguiment i Coordinació dels Protocols sobre Abusos Sexuals a Menors o qualsevol altra forma de maltractament. Aquest Comitè, anunciat fa tot just un any a bombo i plateret per la Conselleria de Benestar Social i Famílies, només es va reunir en dues ocasions durant l’any 2016: una primera reunió preparatòria, el 3 de maig, i una segona reunió, el 24 de maig. El diputat socialista portaveu de la comissió parlamentària de Benestar Social, Raül Moreno, ha qualificat aquest fet “d’intolerable i temerari, a més de ser una demostració de la poca implicació i prioritat del Govern de la Generalitat en activar sistemes de coordinació que realment evitin els abusos sexuals i els maltractaments a menors”.