El Grup Socialista exigeix al Govern “que es comprometi de manera real amb els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals”


La diputada socialista Marta Moreta ha interpel·lat avui el Govern sobre les mancances de la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, i li ha exigit “que es comprometi de manera real amb aquests drets”. “Exigim que es prengui la llei seriosament, que la implementi, que la faci aplicar. Que es cregui que les persones LGBTI tenen els mateixos drets que la resta i que el Govern del país ha de ser el primer en fer-los complir”, ha afegit.

Segons Moreta, “encara no s'ha aprovat el decret que regularà el procediment sancionador previst a la llei, malgrat en tenim un esborrany. Ens manca també el protocol específic d'actuació que faci real el deure d'intervenció de l'administració, i això que l’Observatori contra l’homofòbia va tenir una reunió amb vostè el setembre de 2016 on se li va entregar una proposta de protocol del Deure d’Intervenció i del qual no hi ha cap resposta; i tampoc s'ha creat l'òrgan coordinador de polítiques LGBTI que preveu la llei, no s'ha aprovat tampoc el protocol per tractar de forma integral i adequada a les víctimes d'agressions per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i no existeix encara el protocol per prevenir i abordar el 'bullying' homofòbic”. “Estem realment alarmats per la lentitud en la seva aplicació, i sabem que no es pot fer tot a la vegada, però hem d’avançar amb passos ferms”, ha dit.

“Per exemple, no pot ser que la Generalitat subvencioni dues escoles de l’OPUS que ofereixen llibres homòfobs, i que recomanen a pares i a alumnes volums que titllen de ‘anormals’ a les persones LGBTI, fins hi tot Consellera, en un capítol dedicat a les relacions amb les persones del mateix sexe es descriu ‘intrínsecament negatives’, i semblants a la existència de persones ‘sàdiques, cleptòmanes o piròmanes’. Aquest és un cas clar de discriminació i de vulneració la Llei”, ha subratllat.

“Quin és el seu compromís polític Consellera, el del seu govern, el del President Puigdemont i el del vicepresident Junqueras per implementar la llei? Sovint el seu pretext és que no hi ha diners, però hi la voluntat política per desplegar tot el què li he detallat? Bona part dels compromisos de desplegament no executats no van lligats al finançament. Sí, és evident, també es necessiten recursos econòmics, i aquí si que m’agradaria fer-li una reflexió: vostè creu que és una prioritat política quan l’ajuntament de Barcelona inverteix més diners que la Generalitat en polítiques LGBTI? Actuen tard, sempre a reacció a un tema que ja ha explotat. Posin de veritat les polítiques LGBTI a la seva agenda política i no ens enganyin més”, ha conclòs.