“El Govern porta mesos fent grans anuncis sobre la Garantia Juvenil, però han de retornar més de 42 milions d’euros a Europa que han estat incapaços de gestionar”


El Grup Socialista ha entrat avui a registre sol·licituds de compareixença del Govern perquè “no està desplegant tot el potencial del pla de Garantia Juvenil”. Segons el portaveu d’Ocupació Pol Gibert, “totes les nostres sospites s’han confirmat” amb les informacions que expliquen que la Generalitat haurà de tornar més de 42 milions d’euros del fons europeu per a l’ocupació juvenil.

Pol Gibert ha explicat que “a Catalunya tenim més de 100.000 joves que no s’estan formant i no troben feina. El Govern porta mesos fent grans anuncis sobre l’aplicació a Catalunya de la Garantia Juvenil, mentre ells mateixos reconeixen que hauran de retornar més de 42 milions d’euros a Europa que han estat incapaços de gestionar”.

“Som líders d’atur juvenil a Europa, i tot i així el Govern no ha estat capaç de bolcar tots els esforços en combatre aquesta situació amb els fons provinents de la Comissió Europea. És una vergonya que vagin a Brussel·les a fer actes de propaganda, i no aprofitin per parlar amb la Comissió per saber com gestionar el programa de Garantia Juvenil”, ha dit.

El portaveu socialista ha denunciat que “fa anys que denunciem que Catalunya no és un país per a joves. Un cop més, desgraciadament es demostra que milers de joves es veuen abocats a l’emigració i la precarietat davant la incompetència del Govern de la Generalitat”.