El PSC força el Govern a reunir-se cada trimestre per coordinar temes de maltractament i abús sexual als infants


El Grup Parlamentari Socialista a aprovat al Parlament una proposta de resolució que insta al govern a reunir trimestralment el Comitè Interdepartamental de Seguiment i Coordinació dels Protocols sobre Abusos Sexuals a Menors o qualsevol altra forma de maltractament. Aquest Comitè, anunciat fa tot just un any a bombo i plateret per la Conselleria de Benestar Social i Famílies, només es va reunir en dues ocasions durant l’any 2016: una primera reunió preparatòria, el 3 de maig, i una segona reunió, el 24 de maig. El diputat socialista portaveu de la comissió parlamentària de Benestar Social, Raül Moreno, ha qualificat aquest fet “d’intolerable i temerari, a més de ser una demostració de la poca implicació i prioritat del Govern de la Generalitat en activar sistemes de coordinació que realment evitin els abusos sexuals i els maltractaments a menors”.

El Comitè té com a objectiu general la millora de la coordinació de totes les insti­tucions implicades en matèria d’abús sexual a menors o qualsevol altra forma de mal­tractaments. Els objectius concrets validats i assumits pels seus membres són, entre d’altres, valorar els protocols i mesures existents ana­litzar i valorar els circuits, processos i mecanismes de detecció i comunicació entre els professionals implicats dels diferents departaments i proposar reformes i modificacions normatives que ajudin a clarificar i definir el paper de totes les institucions implicades. El diputat socialista ha manifestat que “vam valorar positivament la creació d’aquest comitè, però ara hem comprovat com govern estava més preocupat per la propaganda que per solucionar veritablement el problema. Anuncien la creació del Comitè i no el reuneixen. És un frau al conjunt de la ciutadania davant un tema tant sensible i prioritari com aquest”.

Per aquest motiu, el Grup Parlamentari Socialista ha aprovat avui una proposta de resolució al Parlament, aprovada per unanimitat, que insta al govern a reunir el comitè un cop cada tres mesos, aixecar acta de totes les reunions i presentar un informe anual al Parlament amb la tasca realitzada pel Comitè. “És molt preocupant i vergonyós que el Parlament hagi d’instar al govern a reunir-se i que, a més, demani transparència pel que fa al seu contingut. Per altra banda, no ens sorprèn atesa el vot contrari de Junts Pel Sí a presentar-se com acusació popular al judici dels Maristes. Si finalment es va produir va ser gràcies a l’esmena presentada pel PSC a la moció del parlament presentada el passat mes de novembre”, ha conclòs el diputat.