Alícia Romero: “No sabem si s’aprovaran els Pressupostos i aquesta situació genera incertesa i inseguretat, que són negatives pel país”


La portaveu d’Economia del Grup Socialista, Alícia Romero, ha afirmat avui que “no sabem si s’aprovaran els Pressupostos, avui tenim més dubtes que fa un mes. I aquesta situació genera incertesa i inseguretat, que són negatives pel país”. “Estem en aquesta situació per voluntat de Junts x Sí, que no han volgut dialogar amb ningú que no fos la CUP perquè estan atrapats”, ha afegit.

A la seva intervenció a la Comissió d’Economia després de la compareixença del vicepresident Junqueras, Alícia Romero ha assenyalat que “són uns pressupostos continuistes que mostren un model de societat de dues velocitats, on les famílies han de suplir el què tocaria al sector públic, com per exemple la falta d’aposta per les escoles bressol o per les places de residència”. “No hi veiem l’empremta d’ERC que, tot i que dóna suport al Govern des del 2012, ara està al Govern amb un pes rellevant, amb la vicepresidència. I no hi veiem canvis. És un pressupost continuista, de visió pujolista”, ha dit.

En aquest sentit, la portaveu socialista ha assegurat que “són uns pressupostos poc valents pel què fa a la política fiscal. No hi ha reforma fiscal per assolir un sistema més just, progressiu i redistributiu. Nosaltres demanaríem més esforços a qui més té i no n’ha fet en aquests darrers anys, i això ens permetria recaptar més i dedicar aquests recursos a inversió social i desenvolupament econòmic. No modifiquen ni IRPF, ni Successions ni Patrimoni. Nosaltres els hi presentarem esmenes en aquest sentit”.

“Com que no hi ha més recaptació, la inversió social és insatisfactòria: falta la renda garantida de ciutadania, i més recursos per educació i salut. No són les més socials de la història: l’any 2011 els pressupostos de Mas i Camacho hi dedicaven més recursos que al 2017, en números absoluts”, ha conclòs.